Libya savaşında Kaddafi cepesinden duruma bakış. Seyfülislam Kaddafi ile söyleşi

Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam, 'Russia Today' ile bir söyleşi yaptı. Seyfülislam ABD'nin hızlı bir savaş ve hızlı bir zafer beklediğini, Libya'yı "fastfood" gibi gördüğünü, ama Batı'nın amacına ulaşamayacağını söylüyor (tıklayınız). Libya Savaşında cephenin bu tarafından, dünya basını üzerinden bilgi alıyoruz. 1 Temmuz tarihli Seyfülislam söyleşisi, direnen Kaddafi açısından (cephenin öbür tarafından) olayların nasıl görüldüğüne ilişkin ilginç bir söyleşi. 
Seyfülislam Kaddafi'nin söylediklerini şöyle özetleyebiliriz:

1. Libya'nın uzun hedefleri vurabilen roketler üretmek projesini durdurması bir hataydı. "Biz, Avrupalılar bizim dostumuz sanıyorduk. Düşmanlarımıza karşı anlayışlı olmamalıydık."
2. Kaddafi ve gizli servis şefi General Abdullah El Sunusi'nin tutuklanması için uluslarası mahkeme (ICC) tarafından çıkarılan kararda isnad edilen suçlar siyasi değil (?!). İnsanları öldürmekle suçlanıyorlar. "Suçlayanlar ciddi olamaz. Dünyanın her yerinde isyancılar askeri üsleri basıp silahları almaya kalkınca asker böyle tepki verir."
3. Perde arkasında Kaddafi aşiretiyle bir anlaşma yapılmaya çalışıldı. "Anlaşmayı kabul ederseniz, mahkeme ile ilgilenilecek dendi. bunun anlamı, mahkemenin, hergün Libya'ya saldıran ülkeler tarafından kontrol edildikleri anlamına gelir."
4. Libya, ICC'yi tanımıyor, bu mahkemenin Libya'da bir hükmü yok.
5. "Batı'nın bir tek hedefi var: Libya. Ülke, herkes için adeta bir pasta, petrol ve gaz bakımından zengin, parası var." Bu nedenle Kaddafi öldürülmek isteniyor.
6. "Batı'nın anlamadığı, Kaddafi ölse de savaşın devam edeceği."
7. "Seçim mi istiyorsunuz, tamam. Rusya ve Amerika'dan, Arap Birliği'nden seçim gözlemcileri alalım.
8. NATO'nun 40 gemisi Libya sahillerinde. 17 Amerikan ve Fransız uydusu Libya'yı gözetliyor.
9. "Libya, sadece önderi arkasında durmuyor, ahlaki değerler ve diğer değerler adına da Kaddafi'yi destekliyor."
10. NATO Libya'yı, kendi çıkarları iin bombalıyor. İsyancılar, çok demokrat olduklarından değil, kendi çıkarları için NATO'nun saflarında. İsyancılar da pastayı paylaşmak istiyorlar.
11. Seyfülislam medyayı da ağır bir dille suçluyor. (Kaddafi'nin Venezüela'ya kaçtığı haberi!) Halkın Kaddafi güçleri tarafından bombalandığı şeklimdeki yanlış haberler nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi'nin yanlış kararlar aldığını söylüyor.
12. Söyleşinin sonunda Seyfülislam, Rusya'nın bu çatışmada pozitif bir rol oynayabileceğini ve bu yolla haala bir süper devlet olduğunu gösterebileceğini söylüyor.