Suriye'de Muhalif güçler yenildi mi?

Sünni "Özgür Suriye Ordusu"nun, Sünni olmayan herkese saldırıp, kontrolündeki bölgeleri Sünnileştirmek gibi bir "politika" izlediği görülüyor. Bir tür kültürel homojenleştirme (yani etnik temizlik) eğilimi de denebilir. Suriye'nin içinden haber alan kaynakların bildirdiğine göre Suriye Ordusu, 2 Mart 2012 günü itibariyle Baba Amr Bölgesinde kontrolü tamamen ele geçirdi. Bölgedeki muhalif güçlerin (silahlı erkeklerin) tamamı teslim oldu. Teslim olanların 600'ü Suriyeli, 118'i çeşitli Arap ülkelerinden ve 26 kişi diğer ülkelerden (bu ülkelerin hangileri olduğu henüz netlik kazanmış değil).
Suriye Ordusu, muhaliflerin merkez karargahını da ele geçirdi. Karargahta çok modern araç-gereç kullanıldığı görüldü. Doğrudan uydu bağlantılı sistemlerin Amerikan/İngiliz malı olduğu özellikle not düşülmüş. Suriye Ordusu, muhaliflerin elindeki Fransız ve İsrail malı roketlere ve zırhlı araçlara el koydu.
"El Faruk" Birliğinin El Hamidiye'deki tüm Hristiyanları şehirden kovup Homs'da 68 cesedi sokağa atmasından (29 Şubat 2012) sadece iki gün sonra yaşanan bu olay, doğrulanması halinde tam bir zafer.
Dünkü haberlere göre, Kirbet El Tein köyü yakınlarında elleri bağlıyken öldürülmüş 47 ceset bulundu. Birinin yaşadığı anlaşılınca en yakındaki hastaneye kaldırıldı. Cesetlerin hepsi tüfek kurşunuyla öldürülmüşlerdi. Cinayetleri, "Özgür Suriye Ordusu"nun "El Faruk" birliğinin işlediği söyleniyor. Muhalif gruplar, Homs'daki El Hamidiye ve Vadi es-Seyih bölgelerindeki Hristiyanlara karşı terör estiriyorlar. El Faruk Birliği, Müslüman Kardeşler'den ve Selefilerden asker devşiriyor. Bölgedeki kaynakların iddilarına göre bu grup Fransız ve Türk gizli servisleri tarafından yönetiliyor. Aynı birlik, 28 Şubat günü El Hamidiye bölgesindeki kiliselere, havan toplarıyla saldırdı. (Bkz.: Adib S. Kawar'ın blogu, adibkawar.blogspot.com)